دجــــــــــــــــلـــــه الــــنـــــــــــســـــــا ئــــــــــي
اهلا بك اختنا العزيزة في منتدانا ... يسعدنا تسجيلج معنا وسوف نسارع في قبول عضويتك فوجودك معنا يسعدنا
دجــــــــــــــــلـــــه الــــنـــــــــــســـــــا ئــــــــــي
اهلا بك اختنا العزيزة في منتدانا ... يسعدنا تسجيلج معنا وسوف نسارع في قبول عضويتك فوجودك معنا يسعدنا
دجــــــــــــــــلـــــه الــــنـــــــــــســـــــا ئــــــــــي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.




 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخولمركز تحميل

 

 لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد

اذهب الى الأسفل 
+3
سالي
بريق الماس
ام بساسه
7 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ام بساسه
مديرة منتدى
مديرة منتدى
ام بساسه


انثى الابراج الجوزاء التِنِّين
عدد المساهمات : 2601
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
الموقع : https://dygla.ahlamountada.com/forum.htm

لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  Empty
مُساهمةموضوع: لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد    لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  I_icon_minitimeالأحد يوليو 11, 2010 11:31 am

نبدأ الطريقة بقي


اول حاجة عملت البشاميل ودي المقادير بتاعته :



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


الزبدة وعليها الدقيق وقلبتهم علي النار وبعدين


ضيفت اللبن الدافي وملح وفلفل ومربع جبنة كيري


ومكعب مرقة دجاج (بس نسيت اصوره) وقلبت لغاية



القوام اللي انا عايزاه



وطبعا في اللازانيا والنجرسكو وكدة يفضل قوام


البشاميل يبقي خفيف شوية



ودة البشاميل بعد ماخلصته وسبته علي جمب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


علي فكرة التواريخ اللي علي الصور مش مظبوطة

وبدأت اعمل الحشو بقي والمقادير اللي استخدمتها كانت :


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


لحمة مفرومة-قطعة زبدة او سمنة-صلصة طماطم-

ماشروم-ملح-فلفل اسود-زعتر جبلي-روزماري-شطة-

بصلاية-ثوماية

طبعا فرمت البصلة والثومة وصفرتهم في الزبدة

وضيفت عليهم الماشروم وبعدين اللحمة المفرومة

وعليها ملح وفلفل وشطة واول ماستوت اللحمة

حطيت علايها حوالي 3 معالق صلصة وزعتر وقلبت

وقفلت عليها وسبتها برضو علي جمب ودة شكلها



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



اللازانيا بقي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


سلقتها في مية مغلية فيها ملح وزيت لمدة دقيقتين

او اقل علشان ماتتهراش وتتقطع وطلعتها علي طول

وحطيتها في مية ساقعة فيها ثلج علشان ماتلزقش

في بعضها وفردتها واحدة واحدة بعيد عن بعض

علشان ماتلزقش

علي فكرة فيه ناس مش بتسلقها اصلا بتحطها كدة

علي طول بس بتعملها قبل ماتحطها في الفرن بكام

ساعة علشان تطري من البشاميل والعصاج وبيقولوا

نفس النتيجة بس انا ماجربتهاش كدة بصراحة


بعد كدة جبت الطاجن بتاعي وحطيت فيه معلقتين

بشاميل ووزعتهم كدة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




وحطيت فوقيهم طبقة لازانيا كدة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وبعدين فوقيهم طبقة من اللحمة المفرومة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وفوقيها وزعت معلقتين بشاميل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



ورشة جبنة رومي وجبنة موزاريللا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



رشيتهم علي البشاميل كدة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وبعدين طبقة لازانيا وهكذا بنفس الترتيب


كررت الترتيب دة 3 مرات كمان

وفي الاخر بقي حطيت طبقة بشاميل كبيرة فوق


الوش ورشيت عليها جبنة رومي وجبنة موزاريللا


ورشة زعتر جبلي ورشة روز ماري


الزعتر والروز ماري علي فكرة ادولها طعم مختلف


تماما


وشكل كمان [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ودخلتها بقي الفرن وهو سخن لمدة عشر دقايق او


ربع ساعة بس تاخد جراتان


وهنا بعد ماطلعت من الفرن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




الديكوريشن اللي فوق الوش دة جوزي اللي عمله

بس فاااااااشل اوعوا حد يعمله ههههههههههههههه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://dygla.ahlamountada.com
بريق الماس
ملكة
ملكة



انثى الابراج الجوزاء الفأر
عدد المساهمات : 3422
تاريخ التسجيل : 18/04/2010
العمر : 39
الموقع : العراق

لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  Empty
مُساهمةموضوع: رد: لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد    لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  I_icon_minitimeالأحد يوليو 11, 2010 1:39 pm

يممممممممممممم طيبة اللازانيا ولو دسمة مو مال ريجيم بس طعمها طيب

تسلم الايادي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سالي
مراقبه عامه
مراقبه عامه
سالي


انثى الابراج الجوزاء القط
عدد المساهمات : 1417
تاريخ التسجيل : 12/04/2010
العمر : 36

لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  Empty
مُساهمةموضوع: رد: لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد    لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  I_icon_minitimeالأحد يوليو 11, 2010 8:28 pm

اممممممممممم اكيد طيبة لاني اعشق المعكرونة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سويت ليدي
عضوة روعه
عضوة روعه
سويت ليدي


انثى الابراج الجدي النمر
عدد المساهمات : 86
تاريخ التسجيل : 18/04/2010
العمر : 37

لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  Empty
مُساهمةموضوع: رد: لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد    لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  I_icon_minitimeالإثنين يوليو 12, 2010 7:02 am

اممممم اموت عالازانيا

للاسف الصور ماكو اريد اكل قصدي اريد اشووف ههههههههههه

مشكوره قلبي عالنقل الممتع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حور العين
مشرفه عامه
مشرفه عامه
حور العين


انثى الابراج الميزان الديك
عدد المساهمات : 732
تاريخ التسجيل : 04/05/2010
العمر : 42
الموقع : محررة شريط سبتايتل / قناة العراقية

لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  Empty
مُساهمةموضوع: رد: لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد    لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  I_icon_minitimeالثلاثاء يوليو 13, 2010 3:29 am

انزول عليج ام بس بس اشون طريقة والله اشتهيت اريد نم نم نننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننمممممممممممممممممممممممم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام نورهانه
نائبه مديره
نائبه مديره
ام نورهانه


انثى الابراج الجوزاء الثعبان
عدد المساهمات : 811
تاريخ التسجيل : 17/04/2010
العمر : 34
الموقع : http://hann.watanearaby.com

لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  Empty
مُساهمةموضوع: رد: لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد    لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  I_icon_minitimeالثلاثاء يوليو 13, 2010 12:01 pm

يم يم اريد مكرونة
عاشت ايدج ام بسبس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عشتار
مشرفه
مشرفه
عشتار


انثى عدد المساهمات : 1047
تاريخ التسجيل : 13/05/2010

لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  Empty
مُساهمةموضوع: رد: لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد    لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد  I_icon_minitimeالخميس يوليو 15, 2010 1:59 am

شكرا حبى ام بسبس
كلش طيبه هاى الطريقه انى مرة سويتها
ومكدرت ابطل اكل منها
عاشت ايدج يالغاليه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لازانيا سوسي وااااااااااااو.... خطيرة بجد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شنط وااااااااااااو بكل الالوان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
دجــــــــــــــــلـــــه الــــنـــــــــــســـــــا ئــــــــــي :: مطبخ دجله العراقي :: قسم الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى: